Oldal kiválasztása

Cédrus anno…

…és most!

A Cédrus Patika rövid története

A Semmelweis Egyetem elvégzése után, mikor Pesterzsébetre mentem férjhez még álmomban sem gondoltam volna, hogy a régen fűszerüzletnek helyet adó sarki házban, a család összefogásával mi nyitjuk majd meg a XX. kerület első magán alapítású patikáját. A gyógyszertárnak a Cédrus nevet adtunk, és felkerült a falra Csontváry Kosztka Tivadar, az eredetileg gyógyszerészként dolgozó, majd festővé avanzsáló művész Magányos cédrus című alkotása.

A festmény jól példázza a kezdeteket hiszen, egymagam dolgoztam a patikában megosztott nyitva tartás mellett, gyógyszertár vezetési tapasztalat nélkül és néha bizony ellenszélben Az emberek kétkedve fogadták a magánpatikát, mondván: „Biztosan sokkal drágább itt minden, mint az államiban!”…

Megosztott nyitvatartás 1992-ben

Első névjegy

Nyitás utáni első megjelenésünk a kerületi újságban

Elismerő oklevél 1988-ból

(Ilike nevét sajnos elírták rajta)

Legrégebbi fennmaradt fotók

Sajnos a patika megnyitásának időszakából csak ezt a pár fotót találtuk meg. A képeken látható kolléganők közül ketten még ma is a nálunk dolgoznak. A zöld pulóveres kislány pedig a lányom, Timi, aki ma patikavezető-helyettesként segít nekem.

Csoportképek

Így változott a létszám és mi is az évek alatt.

A lépcsőn

A patika 2015-ös felújítása előtt nem volt igazi közösségi terünk, így a raktárba vezető lépcső vált a gyülekező helyünkké. Az értekezletek, ünnepek és bulik egyik közkedvelt helyszíne volt, de kolléganőink csemetéi is rengeteget jártak itt fel, s alá.

Patika napok

Már az első patika napot is méltóképp megünnepeltük, de az évek alatt egyre több figyelemmel, szervezéssel és különlegességgel igyekeztünk emlékezetessé tenni ezt a júniusi napot. Remek kezdeményezés, amely közelebb hozza a betegeket a patika dolgozóival. Ilyenkor lehetőség van a gyógyszertár kulisszái mögé való betekintésre is.

Utazások

Imádunk világot látni és csapatépítésnek sem utolsó, ha együtt utazik a társaság. Lehet belföld vagy külföld, mindig hetekre feltöltenek minket a közös élmények.

Nekünk, rólunk írták

A patika megnyitójára régi kolléganők komponáltak verset, de az évek folyamán több költői vénával megáldott betegünk is megörvendeztetett minket írásaival. Minden patika napon vendégkönyvben oszthatják meg velünk a hozzánk járók gondolataikat. Nagyon jó érzés ezeket visszaolvasni,mert rengeteg pozitív visszajelzést és dicséretet kapunk ilyenkor.

Díjaink, elismeréseink

A Kedvenc Patika pályázati kiírásán budapesti első és országos harmadik helyezést értünk el. Ebben az évben lehetett először véleményt nyilvánítani a gyógyszertárakról, ezért hatalmas meglepetésként ért minket, de határtalanul örültünk neki, hogy ilyen pozitívan értékeltek minket a hozzánk forduló vásárlók.

Budapest Kedvenc Patikája 2011

Az Ország Kedvenc Patikája 2012

A 2011-es nagy sikerre való tekintettel az ország Kedvenc Patikájának kitüntető címért folyó versengés 2012-ben, a patikák nagyszámú részvétele mellett került ismét kiírásra.  A szavazatokért versenybe szállhatott az ország bármely területéről minden aktív patika, melyekre az erre létrehozott weblapon elektronikusan, illetve az ugyanitt letölthető vagy a patikákban megtalálható szavazólapokon írásban is lehetett szavazni. Ebben az évben országos első helyezést sikerült elérnünk.

Év Gyógyszerésze Pályázat 2014

Hatalmas örömmel adjuk hírül, hogy az Év Gyógyszerésze Pályázat kiemelt díjazottja lett dr. Janca Tiborné, Ilike a Cédrus Patika vezetője!

Ilike szakmai szavazatokkal jutott azon húsz gyógyszerész közé, akik az Év Gyógyszerésze Pályázat végső fordulójában pályaművet nyújthattak be. A pályamű címe: “A dohányzás elleni küzdelem a gyógyszerészek segítségével, eredmények, példák” volt.

Ezúton köszönjük meg mindazoknak a segítségét, akik a témában írt kérdőívünk kitöltésével hozzásegítették őt a dolgozat megírásához!

Patika felújítás

2015-ben nagy fába vágtuk a fejszénket. A patika meglévő alapterületéhez hozzácsatoltuk a megüresedett szomszédos szobákat, így teljesen átalakult a gyógyszertár arculata, de nagyobb lett a betegfogadó tér, beépítettünk egy gyógyszerkiadó automatát és az ebédlő, öltöző is kibővült.

Kisfilm a patika felújításról:

Futurisztikus gép a cédrus patikában

Többen, akik már jártak a megújult gyógyszertárban, meglepődve tapasztalhatták, hogy gyógyszereik többségét nem mi vesszük ki a fiókból, hanem azok “maguktól” megjelennek a hátunk mögött található kis tálcákon.  

Vajon mi történik a háttérben? 

Nem a kolléganők és nem is titokzatos kis manók adják ki nekünk a gyógyszert, hanem egy olyan automata rendszer (ExpedyStore), amely a gyógyszerek raktározására és kiadására egyaránt alkalmas. Ennek az 5m hosszú, 3m magas, 1,5m széles, üvegpolcokkal és két automata karral ellátott gépnek számtalan előnye van: a gyógyszerek betárolásától kezdve, a raktározáson át, egészen a kiadásig egyszerűbbé és összehangoltabbá teszi a munkát.

Így reményeink szerint még gyorsabbá válik a kiszolgálás, több időt fordíthatunk Önökre, az egyes gyógyszerelési problémák megbeszélésére, a részletes tanácsadásra, valamint a gyógyszerészi gondozásra (vércukor-, vérnyomás, koleszterinmérésre stb.), azaz nagyobb teret kap mindaz, amit “gyógyszerészi hivatás”-nak nevezünk.